Wandeltherapie

janine_VAN_HOOREN_wandeltherapie

Iedere grote verandering begint met een kleine stap.
Wandelen als therapie, inderdaad dat kan. Inmiddels is het zelfs wetenschappelijk bewezen dat wandelen in de natuur een helende werking heeft op lichaam en geest.
Een stap in de goede richting; naar persoonlijke groei en psychisch welbevinden. Je krijgt dezelfde psychologische begeleiding als binnen op een stoel, maar dan tijdens een wandeling in de buitenlucht. Doordat we naast elkaar wandelen, ben je dus niet verplicht elkaar in de ogen te kijken. Dit kan zeer aangenaam zijn voor bepaalde mensen.
Het letterlijk in beweging zijn en het voortdurend veranderend landschap zetten mentale veranderprocessen in gang. Bij angst of stress bijvoorbeeld bouwt een lichaam stresshormonen op, zoals adrenaline. Door beweging, natuurlijk licht en buitenlucht verbruikt het lichaam deze stresshormonen. Het lichaam komt hiermee tot rust en daardoor kun je meer ontspannen praten en nadenken. Bijkomend biologisch voordeel is dat het lichaam tijdens het wandelen endorfine aanmaakt; dit gelukshormoon maakt je lichaam vanzelf aan door beweging…

De prijs per sessie is 80 EUR

Vollemaanwandeling

Voel jij de kracht van de maan? 

We horen zo vaak “oh dat moet je gewoon loslaten” Ja,? Maar hoe doe je dat dan dat loslaten?
Er zijn eeuwenoude rituelen en gebruiken die je hiervoor kunt toepassen waardoor het loslaten ook nog eens lekker concreet wordt.
We gaan op volle maan een wandeling maken in het Herckenrodebos in Kermt.
Een oud en afwisselend landschap.
Er wordt een vuur gemaakt om het loslaten kracht bij te zetten.

De wandeling duurt +/- 1,5 uur afhankelijk van het aantal mensen

8 EUR pp bij voorafbetaling 
10 EUR pp bij aanvang

Contacteer me voor meer info

Kom uit je hoofd en leef vanuit je hart