Integral Eye Movement Therapy (IEMT)

Het is een afkorting van Integral Eye Moverment Therapy en zoals de naam al laat vermoeden is het een effectieve kortdurende methode met oogbewegingen  Het is een methode om negatieve gevoelens en emoties te verminderen of te laten verdwijnen.. Het kan ook als lichaamswerk ingezet worden en net dat is de reden waarom ik zo enthousiast ben over deze techniek. We maken vanalles mee gedurende ons leven maar daarom onthouden we nog niet ieder moment. We onthouden de belangrijke zaken de onbelangrijke onthouden we op lange termijn niet. Soms maakt een situatie zoveel indruk dat deze een diepe indruk achterlaat, een diepe emotionele imprint. En wanneer we dan een situatie meemaken die ons eraan herinnert brengt het je meteen terug in die herinnering. Met I.E.M.T kunnen we de diepe emotionele imprint van je herinnering gehaald worden zodat de herinnering in het heden niet meer tegen je werkt. Onzekerheid, schuld, schaamte, spijt, onverwerkte pijn of emoties, trauma, niet voldoen of je niet goed genoeg voelen, chronische vermoeidheid, Burn-Out.

IEMT is een krachtige methode die je helpt om in korte tijd onverwerkte pijn en emoties op te ruimen. Deze methode werkt in op diepe structuren waar – ogenschijnlijk vergeten – emoties liggen opgeslagen. Het voordeel van IEMT is dat je niet hoeft te praten over je herinneringen. Het is dus helemaal prima als je niets kwijt wilt over die traumatische gebeurtenissen! Weet jij het je, inclusief bijbehorende gevoelens, te herinneren? Dan is dat al meer dan voldoende om IEMT effectief toe te passen.

IEMT en depressie & burnout
Als je last hebt van een depressie of burnout zit je vaak in een vicieuze cirkel. Door te kijken waar jou vicieuze cirkel uit bestaat kan er IEMT ingezet worden op de herinnering die de thema’s bevatten van jouw vicieuze cirkel.

IEMT en identiteit & zelfbeeld
Ik ben niet goed genoeg, ik ben bang, ik kan het niet, negatieve conversatie met jezelf, al deze issues kunnen we behandelen met IEMT en ervaar hoe je versneld persoonlijk ontwikkelt zodat je meer in je kracht kunt komen en blijven.

TRAUMA & PTSS
IEMT is uitermate geschikt voor het behandelen van diepe, emotionele imprints van het trauma af te halen. Hiervoor is er een speciaal ptss-protocol. Het is niet nodig je trauma helemaal uit te spreken want dit kan het alleen maar versterken. Het is wel belangrijk dat je weet waar je pijnpunten liggen en dat je daarheen durft te gaan. Zodra je daar bent, zet ik meteen IEMT in zodat de herbeleving zo kort mogelijk duurt.

IEMT en hoogsensitief
20% van alle mensen is hoogsensitief, voor hen is de wereld niet altijd een vriendelijke, prettige of voorspelbare plaats. Je kunt last hebben van de indrukken en prikkels waaraan je in het dagelijks leven wordt blootgesteld. Het geweldige aan IEMT is dat het je kan helpen minder last te hebben van de dagelijkse indrukken. Je hebt minder last van je perfectionisme en de zorgen die je je maakt om en voor alles en iedereen.

De prijs voor een sessie bedraag 180 EUR

 

Contacteer me voor meer info

Kom uit je hoofd en leef vanuit je hart